sâmbătă, 27 iulie 2024

Vinars Brancoveanu XO 1688

Vinarsul Brancoveanu este un produs traditional romanesc, rețeta combinând armonios caracterul puternic al distilatelor de vin de Zghihara si Iordana, cu rafinamentul celor de Cramposie.

Invechirea vinarsului Brancoveanu XO se realizeaza in butoaie romanesti din lemn de stejar, iar pastrarea sa timp de peste 7 ani in acestea duce la dezvoltarea unor arome unice si obtinerea unui produs ferm si distins. Aceasta aroma impresionanta strange in buchetul ei adierea vaniliei si mireasma nucilor proaspete, completate de maturitatea si consistenta legendara a stejarului romanesc.Gustul fin si rotund al distilatului de vin invechit se imbina cu savoarea fructelor uscate si aroma boabelor de strugure, in care culoarea ambrei milenare si-a pus toata maiestria.

Vinarsul a fost botezat cu numele de Brancoveanu ca un omagiu adus fostului domnitor al Tarii Romanesti, Constantin Brancoveanu. Figura marcanta a istoriei Romaniei, marele carturar a devenit un simbol al identitatii noastre nationale si al nobilimii erudite de pe aceste meleaguri, tocmai pentru ca, sub obladuirea Domniei Sale, cultura romaneasca a cunoscut o dezvoltare fara precedent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu